Sunday, December 2, 2007

Horský sýrový pekáček

1 kg brambor pokrájených na kostičky, 1 pokrájená cibule, 120 ml bílého vína, 140 ml smetany, 200 g anglické slaniny na kostičky, 350 g nastrouhaného sýra (ementál nebo jiný, dle chuti), 1/2 lžičky uzené papriky, pepř, sůl, máslo (Místo slaniny jsem měla tofu a místo uzené papriky sladkou, taky to jde)

Brambory 5 minut povaříme a scedíme. Opečeme na másle cibulku, přidáme slaninu a 5 min smažíme. Smícháme s bramborami. Přilijeme víno, smetanu, většinu sýra a papriku, opepříme a trochu osolíme a promícháme. Nasypeme do zapékací nádoby vymazané máslem. Posypeme zbytkem sýra, zakryjeme a pečeme 25 minut. Pak odkryjeme a pečeme dalších 20 minut do zezlátnutí.

Apetit 04/2007

Syté a moc dobré.

No comments: