1 kg brambor pokrájených na kostičky, 1 pokrájená cibule, 120 ml bílého vína, 140 ml smetany, 200 g anglické slaniny na kostičky, 350 g nastrouhaného sýra (ementál nebo jiný, dle chuti), 1/2 lžičky uzené papriky, pepř, sůl, máslo (Místo slaniny jsem měla tofu a místo uzené papriky sladkou, taky to jde)
Brambory 5 minut povaříme a scedíme. Opečeme na másle cibulku, přidáme slaninu a 5 min smažíme. Smícháme s bramborami. Přilijeme víno, smetanu, většinu sýra a papriku, opepříme a trochu osolíme a promícháme. Nasypeme do zapékací nádoby vymazané máslem. Posypeme zbytkem sýra, zakryjeme a pečeme 25 minut. Pak odkryjeme a pečeme dalších 20 minut do zezlátnutí.
Apetit 04/2007
Syté a moc dobré.
Sunday, December 2, 2007
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment