Sunday, December 9, 2007

Hovězí v kotlíku

1 - 1,5 kg předního hovězího, 2 lžíce oleje, 2 stroužky česneku, tymián, konzerva sekaných rajčat, 4 čerstvá rajčata, 4 mrkve, černé olivy bez pecek, 600 ml bílého vína, sůl, pepř, kastrol bez plastových uch - bude v troubě!

Osolené maso lehce opečeme na oleji, aby se zatáhlo. Přidáme prolisovaný česnek, tymián, rajčatovou konzervu a víno, osolíme a opepříme. Přivedeme k varu, pak přikrytý vložíme na dvě hodiny do trouby předehřáté na 160˚C. Dusíme dvě hodiny. Pak přidáme nakrájená čerstvá rajčata, nastrouhanou mrkev a olivy a v troubě dusíme další hodinu. Podávat lze hned, nebo nechat "rozležet".

V Apetitu doporučují jako "jídlo s sebou na dovolenou".

Apetit 07/2007

No comments: