Sunday, December 2, 2007

Krůta jako jehněčí

Převzato z http://www.labuznik.com/recipe.php?ID=17561

recept je určen pro 2 osob(y)

doba přípravy je cca 1-2 dny na nakládání

Ingredience:
Krůtí HORNÍ stehno (t.j. tak 600-700 g),
2 PL másla,
2 ČL majoránky,
1 ČL tymiánu,
1 ČL soli,
velká palička česneku,
máslo či olej na pečení,
2-3 cibule.

Na nálev:
1 litr vody,
3 bobkové listy,
5-7 kuliček nového koření a pepře,
2 PL octa,
1 PL soli
Vše povařit.
Množství nálevu upravte podle množství nakládaného masa.

Příprava:
Z másla, poloviny množství drceného česneku, soli a koření si uděláme pastu.
Z masa stáhneme kůži (někde jsem četla, že se z ní dá udělat falešná držková polévka, tak si ji pro tento účel můžeme uschovat). Do masa nožem naděláme otvory, do kterých vpravíme pastu z másla a koření. Maso vložíme do vhodné nádoby (dávám dvě stehna poněkud „srolovaná“ těsně k sobě do kastrolu, kde nemají moc místa se „rozbalit“) a zalijeme horkým nálevem. Přikryjeme a dáme do chladu (ne do lednice, alespoň ne hned horké) den uležet (i na 2-3 dny).
Před pečením maso z nálevu vyjmeme, vložíme na pekáč , kde jsme rozehřáli máslo, přidáme pokrájenou cibulí a zbylý česnek. Během pečení podléváme horkou vodou. Upečené maso vyjmeme, naporcujeme a přelijeme vypečenou propasírovanou nebo rozmixovanou štávou.

Doporučená příloha:
bramborový knedlík, špenát

Autorem receptu je Irena

No comments: