Původní varianta
Na kuličky: 2 plátky bílého chleba, 450 g filetů z lososa, 1 bílek, sůl a pepř, lžíce oleje
Na omáčku: 2 lžíce kari pasty, 1 malá cibule, 2 červené papriky, 500 g rajského protlaku, červená čočka
Varianta B
Na kuličky: 2 plátky "nadýchaného" chleba (třeba z domácí pekárny, i tmavého), 450 g filé z tresky, 1 bílek, sůl a pepř, lžíce oleje
Na omáčku: 2 lžičky kari koření rozmíchaného s trochou vody a oleje, 1 malá cibule, 2 červené papriky, 500 g rajského protlaku, uvařená normální čočka (přiměřeně)
Chleba rozmixujte a nasypte do misky. Rozmixujte i rybu. Smíchejte rybu, chleba a bílek a nechte chvíli odstát, aby se ingredience spojily. Vytvarujte kuličky (ideálně 12 ks). Předehřejte troubu na 200 ˚C.
Kuličky opečeme na pánvi na rozpáleném oleji ze všech stran. Přesuneme do pekáče a pečeme v troubě ještě zhruba čtvrt hodiny.
Mezitím na pánvi 5 minut opékáme kari pastu a cibuli. Pak přidáme pokrájenou cibuli a nadrobno pokrájené papriky a po chvilce i protlak a čočku. Necháme 20 minut vařit na mírném plameni.
Upečené kuličky nasypeme do omáčky, promícháme a podáváme.
Apetit 02/2007
Saturday, December 1, 2007
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment