Suroviny: 60 g čokolády, 1 vejce, 80 g cukru mooučka, 1 lžíce másla, 120 g polohrubé mouky, 1/2 lž. prášku do pečiva, 1/8 l mléka
Čokoládu a máslo rozpustíme ve vodní lázni a necháme chladnout. Vajíčko vyšleháme do pěny a přidáváme cukr, šleháme dál. Postupně přidáme rozpuštěnou čokoládu. Pak střídavě přisypáváme a prošleháváme mouku smíchanou s práškem do peč. a mléko.
Směs nalijeme do misky vymazané máslem. Misku zakryjeme alobalem nebo pečícím papírem a kryt vhodně upevníme (provázkem, gumičkou). Posadíme na pařáček a 1 hodinu vaříme v páře. Pak vyndáme, necháme trochu zchladnout a vyklopíme z misky. Po vychladnutí můžeme zdobit marmeládou, šlehačkou apod.
(Apetit 09/2007)
S krupicovým cukrem to není tak strašně dobré, ale taky to jde. Taky se to nesmí přehnat s práškem do pečiva.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment