Dobrá a rychlá
Potřebujeme: 2 mrkve, 1 cibuli, 1 petržel nebo kus celeru, 4 brambory, olej, 1/4 až 1/2 sáčku mraženého hrášku, bujónová kostka (Würzel nebo tak), zhruba litr vody, sůl, pepř
Zeleninu a brambory nakrájíme na kousky a hodíme na rozpálený olej. Ve zdrojovém receptu stojí asi 10 minut dusit, já to z roztržitosti 10 minut smažila - taky to jde, akorát se to pak o trochu déle vaří. Po osmahnutí zalijeme (nejlépe vroucí) vodou a přidáme kostku. Necháme vařit, dokud nejsou brambory hotové - tak 15 - 20 minut, podle velikosti kousků. Pak polévku rozmixujeme (po částech to jde lépe). Přidáme mražený hrášek, opepříme a polévku ještě zhruba 10 minut vaříme, aby se hrášek rozehřál. Dosolíme dle chuti a podáváme.
Místo hrášku lze použít jinou zeleninu (kapustu, čínské zelí apod.), já to zkoušela s hráškem.
Zdroj: Časopis Apetit 01/2008
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment