Dokonalé, leč do společnosti se naprosto nehodící jídlo.
Potřebujeme: brambory, mléko, kousek másla, ječné krupky, česnek, sůl, případně pepř a majoránku
Krupky dáme vařit do osolené vody. Neškodí je předem namočit, pokud použijeme větší kroupy, musíme počítat s delší dobou varu. Lze uvařit i předem.
Oloupané brambory nakrájené na kostičky hodíme do vroucí osolené vody a ca 20 minut vaříme do změknutí. Pak slijeme, přidáme kousek másla a zpracujeme šťouchadlem na kaši. Po základním našťouchání našleháme ručním šlehačem (ideální jsou takové ty střední metličky). Během šlehání postupně přidáváme horké mléko a zašleháváme. Nemáme-li šlehač, musíme déle šťouchat, ale mléko přidávat teprve po rozmělnění brambor na kaši a průběžně šťouchat dál.
Do vzniklé bramborové kaše přidáme slité uvařené ječné krupky. Dochutíme česnekem, dle chuti i majoránkou a pepřem, případně dosolíme.
Sunday, January 20, 2008
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment