Na ostrá jídla jsem vcelku zbabělá, takže na mé verzi (bez chili a s polovinou ostrých přísad) by si Lister moc nepošmáknul, ale je to dobrý.
Ingredience:
1/2 kg kuřecích prsíček, olej, sůl, 1 velká cibule, 2 stroužky česneku, 2 čerstvé chilli papričky, 1/2 kávové lžičky tlučeného kmínu, 1 lžička mletého koriandru, 1/2 lžičky mletých hořčičných semínek, 1/2 lžičky mletého koření chilli, 1/4 lžičky mletého černého pepře, 1/4 lžičky mletého zázvoru, 2 polévkové lžíce octa, šťáva z jednoho citrónu.
Příprava:
Koriandr, kmín hořčičné semínko, koření chilli, pepř a zázvor rozředíme octem na řídkou kašičku. Na oleji zpěníme strouhanou cibuli, přidáme třený česnek, na nudličky nakrájené papričky chilli a restujeme 2-3 minuty. Zalijeme kořennou kašičkou a ještě chvilku smažíme na tuku. Na tento základ vložíme na kostky nakrájené kuřecí maso, prudce je v něm opečeme, podlijeme trochu vodou a dusíme zvolna pod pokličkou do měkka. Šťáva však musí být hustá. Před podáváním pokapeme pokrm citrónovou šťávou.
Stejným způsobem můžeme připravit i jiné druhy masa (kuřecí, skopové, vepřové, kachna)
Rád bych upozornil, že jde o jídlo velice pikantní a pokud nemáte zkušenost s kari doporučuji opatrnost :) , popřípadě lze vynechat chilli, aby to nebylo tak moc ostré.
Doporučená příloha:
rýže, pečivo + zeleninový salát
Zdroj: Labuznik.com,přímo zde
No comments:
Post a Comment